Madordning

I Nøddehøj har vi kommunal madordning. Den omfatter alle måltider i institutionen - det vil sige frugt, frokost og eftermiddagsmad.

Morgenmad

I Nøddehøj tilbyder vi morgenmad i tidsrummet 6.25-7.30. Morgenmaden består typisk af brød/knækbrød, havregryn og cornflakes. Vi spiser morgenmad i vuggestuens køkken.

Frugt

kl. 9 samles vi i grupper til frugt og samling. Det er Nøddehøj, der indkøber og betaler frugten, som en del af madordningen.
I vuggestuen serverer vi desuden brød til.

Frokost

Maden leveres af "Fru. Hansens Kælder", som med udgangspunkt i børns smag og behov, har udviklet menuer til børn i alderen 1-6 år. Det er en fire-ugers madplan, med en blanding af kolde og lune retter, som sikrer stor variation. Minimum 85 procent af maden er økologisk. Menuen overholder fødevarestyrelsens anbefalinger.
Det er vores ernæringsassistent Pia, som forbereder frokosten til børnene.
I børnehaven drikker vi vand til maden og i vuggestuen tilbyder vi desuden mælk.
Ordningen tager hensyn til allergier og religion.

Læs mere på Fru. Hansens kælder

Eftermiddagsmad

Til eftermiddagsmad serverer vi for eksempel boller/brød, frugt eller grønt. Vi er opmærksomme på, at minimere madspild, derfor bruger vi det mad vi har tilovers fra frokosten. Eftermiddagsmaden kan eksempelvis bestå af boller, pizzasnegle mm.

Økonomi

Madordningen i Nøddehøj koster 619 kroner om måneden i 11 måneder om året. Juli er betalingsfri.

Betalingen inkluderer alle måltider i børnehaven og vuggestuen - både når vi er i huset, og når vi er på tur. Derudover inkluderer den lønnen til køkkenpersonale.

Prisen bliver opkrævet sammen med forældrebetalingen. Der er søskenderabat, hvis man har flere børn i Nøddehøj. Desuden gælder økonomisk friplads også for madordningen.